Duālā Karjera

AR CERĪBU UZ NĀKOTNES PERSPEKTĪVĀM TIEK ATKLĀTS DUĀLĀS KARJERAS MENTORU CENTRS

12.decembrī, pilsētrestorānā “Lapsas Māja” Latvijas Augstskolu sporta savienības biedri (turpmāk LASS) kopā ar saviem kolēģiem un sporta nozares pārstāvjiem atklāja Duālās Karjeras Mentoru Centru (turpmāk tekstā DKMC). 

Pasākumā tika prezentēts DKMC Informatīvais izdevums “Duālā Karjera Izaicinājumi un iespējas”. Informatīvā izdevuma autori ir LASS prezidente Agita Ābele, LU profesore Anna Līduma, Latvijas Universitātes Skolotāju izglītības nodaļas vadītājs Ilvis Ābeļkalns un LSPA doktorante Sofija Spīdola Martinsone.

Mūsdienās sports un izglītība ir divas būtiskas jomas personības izaugsmē un profesionālā pašrealizācijā. Duālās karjeras jautājumi arvien biežāk kļūst aktuāli visā pasaulē, īpaši jauniešu izglītības posmā, kad vidusskolu absolventi sāk plānojot savu sporta dzīves karjeru, to vēloties saistīt arī ar izglītību un profesijas apguvi augstskolā.  Informatīvi – izglītojošais izdevums par Duālās karjeras iespējām ir izveidots Latvijas Augstskolu sporta savienības (LASS) un Starptautiskās studentu sporta federācijas (FISU) sadarbības projekta ietvaros un to var izmantot ikviens, kurš interesējas par duālās karjeras būtību un iespējām to realizēt sportā un izglītības karjerā.

Pasākumu atklāja LASS prezidente Agita Ābele, akcentējot šī brīža situāciju Latvijā un īpaši svarīgo Duālās karjeras nozīmi mūsdienās. Savukārt 14.SAEIMAS deputāts un SAEIMAS Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis uzsvēra personības kompetenču un daudzveidīgo resursu nozīmīgumu, tā motivējot turpināt attīstīt sportu un atbalstīt studentus-sportistus viņu izaugsmes ceļā uz izcilību izglītībā un izvēlētajā profesionālajā nozarē. 

LASS biedri un uzaicinātie viesi gadumijas gaidās apsprieda nākotnes idejas un iespējamās metodes to efektīvā realizēšanā, kā arī dažādas gaidāmās izmaiņas sporta un izglītības jautājumos. 

DKMC Informatīvais izdevums ir pieejams mājas lapā: https://studentusports.lv/duala-karjera-3/

Informāciju sagatavoja, 

Latvijas Augstskolu sporta savienība

Dalies

Citi raksti