FISU

FISU 38.ĢENERĀLAJĀ ASAMBLEJĀ IEVĒL JAUNU VALDI UZ NĀKAMAJIEM 4 GADIEM

No 16.-19.novembrim Šveices pilsētā Ženēvā norisinājās 38.FISU Ģenerālā Asambleja, kurā tika ievēlēta arī jaunā valde turpmākajiem četriem gadiem.

Leons Eders vienbalsīgi tika ievēlēts par Starptautiskās Universitāšu sporta federācijas (FISU) prezidentu. Nākamos četrus gadus Leons Eders vadīs FISU kopā ar jaunievēlēto izpildkomiteju. “Esmu patiesi pagodināts, ka man ir iespēja turpināt vadīt universitātes sporta kopienu,” sacīja prezidents Eders. “Sastopoties ar nozīmīgiem globāliem izaicinājumiem, FISU 2023. gadā ir nosvinējusi aizraujošu universitātes sporta gadu un divas neaizmirstamas FISU Pasaules universitāšu spēles. Tuvojoties mūsu 75. gadadienai, mūsu kustība joprojām ir tikpat apņēmības pilna kalpot universitāšu studentiem visā pasaulē, nodrošinot viņiem sportošanas iespējas un palīdzot viņiem attīstīt veselīgus ieradumus, lai tie saglabātos mūža garumā. Esmu dziļi pazemīgs, ka man ir uzticēts pienākums palīdzēt veidot gaišāku nākotni universitāšu sporta sabiedrībai. Ederu vienbalsīgi ievēlēja 115 NUSF, kas bija klāt ar balsstiesībām, un viņš darbosies līdz 2027. gadam.

Leons Eders bija FISU prezidenta pienākumu izpildītājs kopš 2020. gada, vadot FISU. Jaunievēlētās izpildkomitejas sastāvs atspoguļo FISU apņemšanos nodrošināt dzimumu līdztiesību, jo trīs no četriem viceprezidenta amatiem ir ieguvušas sievietes no trim dažādiem kontinentiem: FISU pirmais viceprezidents: Luciano Atayde da Costa Cabral (BRA) FISU viceprezidenti: Jin Liu (CHN), Pennina Kabenge (UGA), Verena Burk (GER), Marian Dymalski (POL) FISU kasieris: Bayasgalan Danzandorj (MGL) FISU vecākās izpildkomitejas loceklis: Martins Dutons (AUS) FISU izpildkomitejas locekļi: Daiči Suzuki (JPN), Hosungs Čangs (KOR), Rozaura Mendezs Gamboa (CRC), Lorenco Lentīni (ITA), Marko Zuniks (CRO), Emiliano Ojea (ARG), Delīza O’Melija (ASV), Duarte Lopes (POR), Ching-Yu Tseng (TPE), Sami Garabedian (LBN), Ali Massari Al Dhaheri (AAE), Mehmet Gunay (TUR), Ágnes Ancic-Valkai (HUN), Cheng Fave See Tow (SGP), Nomsa Mahlangu (RSA).

Vēlēšanās kandidēja uz izpildkomitejas pozīciju arī LASS prezidente Agita Ābele, kura veiksmīgi ieguva 31 balsi no 114 NUSF biedriem, bet, diemžēl nepārsniedza 59 valstu slieksni, lai iekļūtu FISU izpildkomitejas valdē.

Gaidāmie pasākumi ietver Torino 2025 un Reinas-Rūras 2025 ziemas un vasaras universiādes, kam sekos Čungčeonga 2027 un Ziemeļkarolīna 2029. Šīs organizētājpilsētas Ģenerālās asamblejas laikā iepazīstināja ar visaptverošiem jaunumiem par gatavošanos.

FISU izpilddirektors Ēriks Senronds oficiāli paziņoja par savu plānu doties pensijā 2025. gada sākumā, saņemot ilgstošas ovācijas par viņa centību un darbu ar FISU un universitātes sportu. 38. Ģenerālā asambleja atzīmē Saintronda pēdējo dalību FISU Ģenerālajā asamblejā FISU izpilddirektora amatā. Senronds dalījās: “Ar lielu lepnumu es atstāju aiz sevis gadiem ilgu darbu, kā arī milzīgus laimes mirkļus.” Savā smeldzīgajā uzrunā Senronds arī sirsnīgi sumināja savu nelaiķa draugu un bijušo FISU ģenerālsekretāru Rohu Kampanu, kurš diemžēl aizgāja mūžībā šī gada sākumā.

Visbeidzot, delegāti apstiprināja FISU kasiera un ārējā revidenta ziņojumus, kā arī dažādu FISU departamentu ziņojumus. Tika apstiprināts arī 2024. un 2025. gada budžets un izpildkomitejas budžeta izpildes apstiprināšana 2019.-2023.gadam.

Dalies

Citi raksti