NOSLĒDZIES PASAULES UNIVERSITĀŠU KAUSS SPĒKA TRĪSCĪŅĀ

Pagājušajā nedēļā Slovēnijas Alpu kalnu pilsētā Kranjska Gora noslēdzās 8.Pasaules Universitāšu Kauss spēka trīscīņā.

Latviju pārstāvēja Rīgas Stradiņa Universitātes absolvente Marija Ločmele 63 kg kategorijā, Latvijas Universitātes Rīgas Medicīnas Koledžas studente Amanda Veikšāne 76 kg kategorijā un RSU students Reinis Ratnieks 105 kg kategorijā.

Marija pietupienos pacēla 130 kg (Latvijas junioru, open un studenšu rekords), spiešanā guļus 75 kg, vilkmē 145 kg, kas nodrošināja 350 kg summu (Latvijas junioru, open un studenšu rekords) un 9. vietu.

Amanda pietupienos pacēla 135 kg (Latvijas junioru un studenšu rekords), spiešanā guļus 60 kg un vilkmē 152.5 kg, kas veidoja 347.5 kg summu (Latvijas junioru un studenšu rekords) un nodrošināja 11. vietu. Par savu startu Amanda saka: “esmu ļoti pateicīga par iespēju tur būt un gūt pieredzi. Zināju, ka nebraucu cīnīties par medaļām, bet gan pārbaudīt un notestēt sevi. Mērķis bija uzstādīt jaunus personīgos rekordus, kas, manuprāt, man izdevās izcili. Izlaboju arī pāris LV rekordus. Par paceltajiem svariem- pietupienā gribējās nedaudz vairāk, bet gatavošanās process nebija tas labākais, kā arī tika strauji nomests svars stresa dēļ. Spiešanā beidzot izcīnīju ilgi gaidīto rezultātu, kā arī ļoti iepriecināja vilkmes sniegums. Esmu apmierināta ar savu sniegumu.”

Reinis pietupās ar 270 kg, uzspieda 187.5 kg (mazā sudraba medaļa) un uzvilka 290 kg, kas veidoja 747,5 kg summu un nodrošināja 5. vietu. “Šis gads bija sīvāks, jo bija nepieciešams pacelt lielākus svarus, lai ierindotos augstākā vietā. Neskatoties uz šķēršļiem, tika paaugstināta vieta kopusmmā un uzstādīti jauni rekordi spiešanā un vilkmē par 10 kg katrā disciplīnā. Kopumā starti bija labi, bet ir vēl kur augt un nākamgad jāuzstāda vēl augstāki rezultāti,” tā R.Ratnieks.

Visiem sportistiem sacensībās izdevās labot arī personīgos rekordus.

Informāciju sagatavoja

Latvijas Pauerliftinga federācija

Dalies

Citi raksti