EUSA

NEDĒĻAS NOGALĒ AIZVADĪTA EUSA ĢENERĀLĀ ASAMBLEJA, EUSA-FISU STRATĒĢISKAIS DIALOGS UN EUSA APBALVOŠANAS CEREMONIJA

Eiropas Universitāšu sporta asociācija (EUSA) nedēļas nogalē Turcijas pilsētā Kusadasi organizēja EUSA izpildkomitejas tikšanos, EUSA Ģenerālo Asambleju, EUSA-FISU stratēģisko dialogu un EUSA apbalvošanas ceremoniju.

EUSA Izpildkomitejas sanāksme sākās ar vispārēju pārskatu par aktivitātēm un biroja ziņojumu, ko iepazīstināja EUSA ģenerālsekretārs Matjaz Pecovnik. Viņš izcēla galvenos organizācijas sasniegumus aizvadītajā šīs vasaras periodā, īpaši veiksmīgo un rekordlielo Eiropas universitāšu čempionātu vasaras sezonā. Sacensību gads, kas vēl nav beidzies, jo decembrī EUSA organizēs savu pirmo ziemas sporta čempionātu Val di Zoldo, Itālijā.

EUSA Ģenerālā asamblejā piedalījās vairāk nekā 100 dalībnieku. Pasākumu atklāja EUSA prezidents Adams Ročeks, sveicot visus delegātus, kā arī partnerus un viesus. Ģenerālajā Asamblejā par Asamblejas priekšsēdētāju ievēlēja Bruno Barakosu, bet par balsu skaitīšanas ekspertiem LASS izpilddirektori Kitiju Seņkāni (LAT) un Zviedru Universitātes Sporta Federācijas sacensību menedžeri Adamu Stigbornu (SWE).

Pēc darba kārtības apstiprināšanas tika apstiprināts iepriekšējās Ģenerālās asamblejas protokols. Asamblejā neaktivitātes dēļ apturēja Maltas Nacionālo Universitāšu Sporta Asociāciju, kā arī Krievijas un Baltkrievijas universitāšu darbības pagaidu apturēšanu kara un agresijas pret Ukrainu dēļ. Turklāt, Izpildkomitejas paziņojums par organizācijas misiju ir veicināt dzīvību un labklājību ar sporta un miera vērtībām, kas saistītas arī ar aktuālajiem konfliktiem un vardarbību Ukrainā, Kalnu Karabahā un arī Izraēlā. EUSA noraida jebkāda veida vardarbību un vēlas paust mūsu nelokāmo solidaritāti ar konfliktu upuriem valstīs, kas ir mūsu organizācijas dalībnieces.

EUSA izpildkomiteja ziņoja Asamblejai par lielo universitāšu interesi pievienoties universitāšu sporta saimei kā EUSA asociētajiem locekļiem, un Asambleja apstiprināja EUSA asociētā locekļa statusa piešķiršanu 82 universitātēm no 17 valstīm, tai skaitā arī Rīgas Stradiņa universitātei (RSU).

Izpildkomitejas ziņojumu un pārskatus par laika posmu no 2021. līdz 2022. gadam sniedza EUSA ģenerālsekretārs Matjaz Pecovnik un EUSA kasieris Francis Ciriani. Tika izcelti lielie panākumi Eiropas Universitāšu spēlēs Lodzā 2022, kā arī lieliskie panākumi Eiropas Universitāšu čempionātā airēšanā Stambulā.

Nākamais gads būs Eiropas Universitāšu spēļu gads, un tās rīkos Ungārijas pilsētas un universitātes Debrecenā un Miškolcā. Pasākumu prezentēja Szabolcs Biro, uzsverot, ka pasākums ir vairāk nekā spēles – kā arī vēsta sauklis. Arī 2024. gadā tiks aizvadīts čempionāts airēšanā, kas norisināsies Stambulā.

EUSA tikšanos Kusadasi noslēdza ar balvu pasniegšanas ceremoniju, kam sekoja oficiālās svinīgās vakariņas. Pasākums tika rīkots, lai atzītu un atzīmētu indivīdu, universitāšu un asociāciju sasniegumus un ieguldījumu, kuru ietekme uz Eiropas universitāšu sportu ir pelnījusi atzinību un uzslavu.

SELL Studentu spēļu 100. gadadienā īpaša Atzinības medaļa tika pasniegta četru dibinātājvalstu nacionālajām augstskolu sporta asociācijām: Somijas Studentu sporta federācijai, Igaunijas Akadēmiskā sporta federācijai, Latvijas Augstskolu Sporta savienībai un Lietuvas Studentu sporta asociācijai. EUSA viceprezidents Sanče pasniedza balvas nacionālo universitāšu sporta institūciju pārstāvjiem no Igaunijas, Somijas, Latvijas un Lietuvas.

Agita Ābele uzrunā pateicās par novērtējumu un aicināja aktīvi piedalīties SELL Studentu spēlēs visu klātesošo universitāšu pārstāvjus.

Informāciju sagatavoja,

Latvijas Augstskolu Sporta savienība

Dalies

Citi raksti