MŪŽĪBĀ DEVIES ASOCIĒTAIS PROFESORS JĀNIS MELBĀRDIS (1941.02.07.-2023.26.09.)

Mūžībā devies Latvijas Universitātes sporta kluba un LU PPF Sporta izglītības nodaļas vadītājs, asociētais profesors Jānis Melbārdis

No 1986.gada līdz 1990 gadam bija LU Padomes loceklis, Satversmes dalībnieks, PPF domnieks. Pēc LU Satversmes pieņemšanas J.Melbārža vadībā tika izstrādāta akadēmiskā un profesionālā studiju programma veselības un sporta specialitātē.

J.Melbārdis Piedalījies Latvijas Olimpiskās kustības (LOK) atjaunošanā, 1988. gadā ievēlēts LOK koceklis. Piedalījies Latvijas Augstskolu sporta savienības (LASS) dibināšanā,  no 1988.gada līdz 2007.gadam bija prezidija LASS  loceklis, bet no 1996. gada līdz 2007. gadam viceperzidents.

J.Melbārdis nostrādājis LU vairāk kā 40 gadus, lielākoties savu darbību saistījis ar sporta dzīves vadīšanu un sporta pedagogu izglītošanu.

Par sporta nozīmi Jānim bija savi secinājumi: ”Nostrādājot savu sparīgāko dzīves daļu Latvijas Universitātē, esmu nācis pie secinājuma, ka tie studenti, kuri bijuši aktīvi sabiedriskajā darbā (tajā skaitā sporta darbā) jau studiju gados, visā savā dzīvē ir guvuši ievērojamus panākumus”.

Atvadīšanās no kolēģa sestdien 30. septembrī plkst. 13.00 Ērgļos Miera kapos.

Izsakām visdziļāko līdzjūtību Jāņa tuviniekiem draugiem un kolēģiem, viņu mūžībā aizvadot.

Dalies

Citi raksti