FISU

LATVIJAS DALĪBA FISU BRĪVPRĀTĪGO LĪDERU AKADĒMIJĀ 2023

Brīvprātīgo līderu akadēmija – tā ir Starptautiskās Studentu sporta federācijas (FISU) radīta platforma, kurā dalīties pieredzē, viedokļos un labās prakses piemēros par brīvprātīgo programmas organizēšanu lielākajos sporta notikumos.

Šogad, forums no 7. līdz 9. septembrim tiešsaistē pulcēja vairāk nekā 120 pārstāvju no 100 pasaules valstīm, kuru vidū bija arī Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas doktorante Sofija Spīdola Martinsone.

Atklāšanas diena sākās ar FISU prezidenta pienākumu izpildītāju Leonu Ederu, atklājot šo FVLA forumu, runā akcentējot šādas piezīmes: “Jūsu nacionālā vai kontinentālās universitātes sporta federācija jūs visus ir izvēlējusies dalībai šajā lieliskajā programmā, un es novēlu jums veiksmi turpmāko misiju izpildē. Es zinu, ka nākotnē jums būs svarīga loma universitātes sporta attīstībā. Pēc tam sekoja jautājumu un atbilžu sesija, kuru vadīja FISU izglītības vadītājs Džūljens Buhajezuks. Tas dalībniekiem sniedza plašāku ieskatu par FISU notiekošo darbu un tās plāniem turpmākajiem pasākumiem un universitātes sportam. Turklāt tika sniegts ievads par darbu, kas veikts Nacionālās universitāšu sporta federācijas (NUSF) un Kontinentālās universitātes sporta federācijas (CUSF) līmenī, kā arī pārskats par Čendu 2023 FISU Pasaules universitāšu spēlēm.

Otrajā dienā dalībniekiem tika prezentēts FISU zīmols. Tas sniedza ieskatu mārketinga, plašsaziņas līdzekļu un ziņojumapmaiņas sfērās, ko FISU izmanto, lai popularizētu un pozicionētu organizāciju, kā arī universitāšu sportu visā pasaulē. FISU Pasaules universitāšu čempionātu un Pasaules kausu sporta menedžeris Alehandro Guerra runāja par gaidāmo FISU čempionātu un kausu sezonu, vienlaikus sniedzot apmeklētājiem šo notikumu darbības sadalījumu. Nigērijas Universitātes spēļu asociācijas ģenerālsekretāra pienākumu izpildītāja sniedza ieskatu par līderības attīstību, kas attiecas uz jauno FISU studentu vēstnieku vadītāju paaudzi.

Noslēdzošā foruma diena sniedza dalībniekiem sīkāku informāciju par FISU pasākumiem un iespējām, ko studentu vēstnieki var uzzināt, uzsākot savu mācību gadu. Lai papildus atbalstītu viņu plānošanu un darbu, tika organizētas arī sesijas par brīvprātīgo vadību un personīgo zīmolu. Sniedzot dalībniekiem lielāku izpratni par brīvprātīgo nozīmi un to, kā iesaistīties sporta dzīvē.

FVLA absolventi Nouf Al Katheeri un Ahmed Basyouni runāja par personīgā zīmola nozīmi, kas ļāva dalībniekiem labāk izprast sevis popularizēšanu un attīstību, kad viņi veido attiecības un sāk plānot savas karjeras ceļus. Katra diena ietvēra arī sesijas, kas sniedza plašāku informāciju par FISU studentu vēstnieku programmu, koncentrējoties uz padomiem un idejām savu attiecīgo projektu izveidei un plānošanai. Jaunie vēstnieki uzsāka gatavot individuālos projektus, ko īstenot nākamajā gadā. Tie ir paredzēti, lai palīdzētu attīstīt universitāšu sportu savā valstī vai reģionā.

Līdz ar FVLA noslēgumu, tiek uzsākta FISU Studentu vēstnieku programmas 2023.-2024.gada sezona. Līdzās daudziem citiem programmas aspektiem, tostarp vēstnieku projektiem, nākamajā gadā sekos kultūras un izglītības vebināri, kā arī dalība tādos FISU pasākumos kā Starptautiskā universitāšu sporta diena, kura norisināsies septembra beigās.

FISU Studentu vēstnieku loma ietver Universitāšu Sporta nozīmes atzīšanu kā rīku miera, vienotības un saskaņas veicināšanai, lai izplatītu informāciju par FISU un veicinātu visu studentu aktīvu līdzdalību sportā un brīvprātīgajā darbā, vienlaikus veicinot dzimumu līdztiesību un toleranci.

Informāciju sagatavoja,

Latvijas Augstskolu sporta federācija

Dalies

Citi raksti