FISU

AIZVADĪTS FISU PASAULES FORUMS KOSTARIKĀ 2022

Pēc intensīvas nedēļas diskusijām, semināriem un dažādām aktivitātēm ir noslēdzies FISU Pasaules forums Kartago, Kostarikā (5.-9.12.2022.).

FISU Pasaules forumā tika diskutēts par tādām tēmām kā ilgtspējības, dzimumu līdztiesības, labklājības, veselības veicināšanas un nevienlīdzības mazināšanas.

LASS prezidente Agita Ābele, kopā ar izpilddirektori Kitiju Seņkāni foruma dalībniekiem prezentēja Duālo karjeru un tās attīstību Latvijā.

“FISU Pasaules forums ir vieta, kur dalībnieki var gūt labumu no daudzajām apmaiņas iespējām, dot savu pieredzi, aktīvi piedalīties dažādos pasākumos un komunicēt vienam ar otru,” sacīja FISU prezidenta pienākumu izpildītājs Leonzs Eders.

Kopumā forumā piedalījās 160 dalībnieki no 45 nacionālajām universitāšu sporta federācijām un daudzi citi sekoja līdzi tiešsaistē.

FISU Izglītības komitejas priekšsēdētāja Verēna Burka pirmajā dienā uzsvēra, ka “ilgtspējīga attīstība nozīmē mūsdienu vajadzību apmierināšanu tā, lai netiktu ierobežotas nākamo paaudžu iespējas.”

Otrajā dienā Kostarikas viceprezidente un sporta ministre Mērija Munive Angermile uzsvēra, ka ir svarīgi palielināt sporta praksi un labāk izglītot cilvēkus par rekreācijas jēdzienu un brīvā laika izmantošanu.

Ekspertu grupa runāja par veselības un labsajūtas nozīmi, lai gūtu panākumus universitātē, kā arī par nepieciešamību nodrošināt atbilstošu infrastruktūru sporta un atpūtas aktivitātēm.

Foruma dalībniekiem tika sniegta iespēja baudīt Kostarikas dabas brīnumu – Vulkānu Irazu.

“Sabiedrības ir veidotas tā, lai to modeļi netiktu kritizēti, un tas attiecas arī uz sportu. Mums ir jāliek cilvēkiem saprast, ka sportam ir jābūt dzimumu līdztiesības motivētājam un veicinātājam,” piebilda Žizelle Burbano.

Yoan Noguier, Yunus Sports Hub līdzdibinātājs un rīkotājdirektors, uzstājās ar prezentāciju par tēmu Sociālais bizness un sports, kuras laikā viņš uzstāja uz uzņēmējdarbības un sociālās atbildības nozīmi sportā, lai mazinātu nevienlīdzību.

Pasākuma noslēgumā studenti prezentēja savas idejas un projektus saistībā ar nedēļas laikā apspriestajiem jautājumiem un tēmām.

2024.gadā FISU Pasaules forums notiks Zagrebā, Horvātijā.

Dalies

Citi raksti