EUSA

EUSA IZPILDKOMITEJA TIEKAS STAMBULĀ

Turcijas pilsētā Stambulā no 14. līdz 15. oktobrim notika otrā Eiropas Universitāšu sporta asociācijas (EUSA) izpildkomitejas sanāksme, kuru organizēja Turcijas Universitāšu sporta federācija (TUSF).

EUSA prezidents Adams Ročeks uzsāka sanāksmi ar pateicības vārdiem un sveicieniem visiem sanāksmes dalībniekiem, kuru starpā bija arī LASS prezidente Agita Ābele.

Sanāksme sākās ar vispārēju pārskatu par aktivitātēm un biroja ziņojumu, ar ko iepazīstināja EUSA ģenerālsekretārs Matjaz Pecovnik. Viņš izcēla galvenos organizācijas sasniegumus aizvadītajā vasaras periodā, īpaši veiksmīgo Eiropas Universitāšu spēļu organizēšanu Lodz 2022 un Eiropas Universitāšu airēšanas čempionātu Stambulā 2022.

Par Eiropas Universitāšu spēlēm Lodzā 2022 (EUG2022) sīkāk iepazīstināja arī EUSA sporta vadītājs Miha Zvans. Iespaidīgais pasākums pulcēja 4459 dalībniekus, kuri pārstāvēja 422 augstskolas no 38 valstīm, kas pulcējās, lai sacenstos 20 sporta veidos.

EUG 2022 kopīgi organizēja Lodzas Tehnoloģiju universitāte, Polijas Universitāšu sporta asociācija (AZS) un Lodzas pilsēta, sadarbībā ar EUSA institūtu un vairākiem partneriem, tostarp Izglītības un zinātnes ministriju, valsts un vietējām tūrisma organizācijām, Polijas Olimpisko komiteju, nacionālo un vietējo sporta organizāciju, plašsaziņas līdzekļiem un Eiropas Savienības programmu Erasmus+.

Organizācijas komitejas pārstāvji Dominiks Lezanskis un Iwona Neroj iepazīstināja ar spēļu gala ziņojumu. Viņi uzsvēra galvenos sasniegumus un panākumus, kā arī izaicinājumus un ieteikumus turpmākajiem pasākumiem.

Tikauzsvērts arī otrais EUSA sporta pasākums 2022. gadā – Eiropas universitāšu čempionāts airēšanā, kuru prezentēja sporta vadītāja palīgs Mariano Karkatella. Pasākumā piedalījās 534 dalībnieki, kas pārstāvēja 71 augstskolu no 16 valstīm. Tika aizvadīti 20 braucieni visās laivu klasēs no vieniniekiem līdz astoņniekiem.

Raugoties nākotnē, tika apspriesta 2023. gada Eiropas universitāšu čempionāta gaidāmā sezona. Nākamgad čempionāti tiks organizēti 20 sporta veidos un tiks rīkoti 15 pilsētās visā Eiropā. Kā jaunums EUSA uzsāks Eiropas universitāšu ziemas sporta čempionātu.

Papildus 2023. gada čempionātiem tika apspriestas arī nākamās Eiropas Universitāšu spēles, proti, 2024. gada Debrecena – Miškolca Ungārijā un 2026. gadā Salerno Itālijā.

Tika prezentēti arī EUSA patronāžas notikumi šajā gadā, ar Eiropas atklāto universitāšu kausu pauerliftingā maijā (Hamm, Luksemburgā), starptautiskā airēšanas regati Sveti Duje maijā (Splita, Horvātija), SELL spēles maijā (Rīga, Latvija), Draudzības spēles jūnijā (Eilata, Izraēla) un gaidāmais Starptautiskais studentu Ziemassvētku turnīrs decembrī (Dubrovnika, Horvātija).

Starptautiskā universitāšu sporta federācija (FISU) 2022. un 2023. gadā organizēs divus Pasaules universitāšu kausus, kuros EUSA sporta notikumi darbojas kā kvalifikācijas turnīri – FISU Pasaules universitāšu kauss 3×3 basketbolā, kas notiks no 27. līdz 29. oktobrim Stambulā (TUR) un futbolā. kas notiks 2023. gadā Dzjiņdzjanā (CHN). Pamatojoties uz rezultātiem un sasniegumiem Eiropas Universitāšu spēlēs 2022, Eiropas universitāšu komandas kvalificējās šiem pasākumiem 2022./2023.

Dalies

Citi raksti